Visus su Tarptautine Dešrainių Diena

Liepos 22-oji paskelbta Tarptautine dešrainių diena. Šventė populiari Amerikoje, Didžiojoje Britanijoje ir Austrijoje. Šią dieną visi skatinami valgyti dešrainius ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei, taip pat organizuoti dešrainių valgymo varžybas.
Dešrainis – paprastas ir greitas užkandis, ypač populiarus vasarą, kai geru oru gaila gaišti laiką gaminant maistą.
Dešrainių istorija prasidėjo, kai vienas Frankfurto mėsininkas gamino dešreles, kurios vadinosi „dešrelė dachshund“. 1871 m. vokiečių emigrantas atvežė jas į JAV ir pradėjo prekiauti šiomis dešrelėmis įdėtomis tarp duonos riekelių. Patiekalas tapo labai populiarus.
Dešrainis gaminamas iš dešrelės ir jos ilgį atitinkančios bandelės. Į jo vidų gali būti dedami svogūnai, kopūstai, fermentinis sūris, o kartais tiesiog įpilama tik pomidorų padažo, majonezo ar garstyčių. Taip suformuotas dešrainis kelias minutes kepamas orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Tik pasirodęs Lietuvoje, dešrainis iš pradžių būdavo vadinamas „karštu šunimi“, vėliau išpopuliarėjo pavadinimas hotdogas, galiausiai VLKK sprendimu nustatytas oficialus pavadinimas – dešrainis.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą